Mivel dolgozom?

A fotó "gear"!

"Mivel készíted a képeket?" Hangzik el általánosan a kérdés. Úgy gondoltam megér egy posztot a megválaszolása. Az alábbi felszerelés a jelenlegi felállást mutatja ami persze bármikor változhat révén, hogy jönnek az újabb és újabb objektívek, vázak, kiegészítők. Van pár objektív ami nem drága cserébe nagyon jó minőséget produkál és tervezem is a beszerzésüket, de ezekről majd a következő postban írok. 

Szóval mit is használok a munka során..?

 

canon 6d fényképezőgép

Canon 6D

Jelenleg egy Canon 6D-vel dolgozom amit 2 éve használok. Előtte egy Canon 600D-vel fotóztam majdnem 3 évig. Amikor úgy éreztem elértem a határait a 600D-nek akkor váltottam át Fullframe vázra bár azóta rájöttem, hogy többet is ki tudtam volna hozni belőle. 

canon 85mm 1.8 usm portré objektív

Canon 85mm 1.8 USM

Ez az objektív amit szinte kötelező beszerezni. Legyen szó autóról vagy portréról. Szűk portrékhoz, részlet és teljes alakos képekhez egyaránt ideális. Torzítása szinte már nincs is.

Sigma 35mm 1.4 art portré objektív

Sigma 35mm 1.4 ART

A 35 mm széles látószögnek még "kevés", szűk portréhoz már túl sokat torzít,de szellősebb portrékhoz már kifejezetten jó. Autók esetében szinte kötelező darab. Alkalmazható fashion,lifestyle fotózásra.

Canon 430 EX II vaku

Canon 430 EX II 

Partyfotósként vettem igazán hasznát ennek a kis vakunak pár évvel ezelőtt. Manapság ritkán használom, de egy vaku sosem árt, ha van. Legjobban akkor lehet kihasználni, ha van hozzá rádiós vakukioldó. 

Wacoom intuos pro m digitális tábla

Wacoom Intuos Pro M

A retusálás újabb fejezete akkor jött el számomra mikor megérkezett hozzám ez a tablet. Az elején kicsit nehézkes az átállás, de amint hozzászokik az ember nem nagyon veszi elő újra az egeret.

sunpak led video lámpa

Sunpak Led lámpa

Budget led video lámpa dimmerrel az oldalán. 6 db AA elemmel működik. Fényfestéshez, otthoni környezetben több expós tárgyfotóhoz tökéletes megoldás lehet. A fentebb látható EX II vaku képe pl. ezzel készült. 

BENRO-TRIPOD

Benro Classic Tripod

Elengedhetetlen, hogy az embernek legyen egy jó állványa. Bármikor jól jöhet. Nem csak a gépet lehet ráhelyezni. Vaku, állandó fény és persze derítők megtartására is alkalmazható.

X-rite color checker

X-Rite Color Checker

Színpaletta főként akkor hasznos, ha valamit színhűen kell befotózni. Ezzel az eszközzel lehet pontosan beállítani utómunka során a valós színeket. 

polár szűrő

CPL szűrő

CPL azaz polár szűrő. Tükröződések ellen használatos. Autók esetében kötelező. Portrénál olykor használható főleg, ha üvegen át fotózunk. CPL-en kívül használatos az UV szűrő, de csak, mint védelem a front lencsének. 

derítő lap

Reflectorok (derítők)

Jelenleg 3 db derítőlapot használok amiből 2 db 5in1. 60cm, 80cm kör derítő és egy 125cm quadro derítőlap.

Fontos elmondani és tudom cliché, de nem a felszerelés számít a legjobban. A tudás számít. Tanulni és gyakorolni kell. :)